nieuws

Meer Chinese invloeden in top Vivat

Branche

Meer Chinese invloeden in top Vivat

Vivat heeft met ingang van 23 oktober een nieuwe bestuurder uit China aangesteld. Yinhua Cao wordt de nieuwe Chief Financial Officer van de door Anbang overgenomen verzekeraar. Daardoor bestaat de top van het bedrijf, dat nog op zoek is naar een opvolger van Gerard van Olphen, uit vier Chinezen en een Nederlander.

Naast Cao wordt de Raad van Bestuur nu gevormd door Lan Tang (hij was Chief Finance and Risk Officer en wordt Chief Risk Officer), Xiao Wei Wu, Feng Zhang en Albert Bakker. Vivat laat weten dat het met de benoeming van Cao vooruitloopt op ‘de uitkomsten van een strategische heroriëntatie om Vivat voor te bereiden op de toekomst’. Miriam van Dongen en Jan Nooitgedagt zullen de Raad van Bestuur en de directies van de labels van Vivat bij blijven staan tot er een nieuwe bestuursvoorzitter is gevonden.

Reageer op dit artikel