nieuws

Dijsselbloem verdedigt harde ingreep van Anbang

Branche

Dijsselbloem verdedigt harde ingreep van Anbang

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vindt het onterecht dat er ‘buitengewoon kritisch’ naar de Chinese verzekeraar Anbang wordt gekeken. Dat zei hij dinsdag tegen RTL Z. Volgens de minister is het niet meer dan normaal dat Anbang tot op het laatste moment wachtte met de beloofde kapitaalinjectie van € 1,35 mld in Vivat.

Sinds de overname van Vivat door Anbang afgelopen juli, is niet alleen CEO Gerard van Olphen vertrokken maar heeft ook Zwitserleven-directeur Seada van den Herik aangekondigd haar functie neer te leggen. Dijsselbloem verwondert zich niet over de bestuurscrisis bij Vivat. Hij vindt het logisch dat de nieuwe eigenaar kiest voor een ‘strategische heroriëntatie’ en een koerswijziging op onderdelen. “De Chinezen hebben Vivat gered waardoor miljoenen Nederlandse polishouders niet in onzekerheid komen over hun verzekering”, benadrukte de minister.

Dijsselbloem liet eerder in antwoord op Kamervragen weten geen oordeel te vellen over het onverwachte vertrek van Van Olphen. De verzekeraar wordt, volgens Dijsselbloem, goed in de gaten gehouden door de toezichthouders en polishouders hoeven zich dus geen zorgen te maken. “Het vertrek van Van Olphen verandert daar niets aan”, schreef Dijsselbloem.

Reageer op dit artikel