nieuws

DAF had nog geen software

Branche

DAF had nog geen software

Op 6 oktober nam Mr. Frits van der Kamp de leden van FiDiB mee in de financiële effecten die ‘Prinsesjesdag 2015’ creëert. Vanuit wetgeving en jurisprudentie confronteerde hij de aanwezigen met een aantal ‘gewone’ vragen, waarna het soms doodstil werd in het mooie DAF Museum.

De effecten zijn groter en complexer dan de Troonrede doet vermoeden. De vraag hierbij is: hebben het kabinet en het ministerie hier echt over nagedacht of is het een politieke onderhandeling geweest? Met allerlei fiscale en juridische onduidelijkheden tot gevolg.

Nieuwe lekken in de wetgeving maken het fiscale en juridische landschap nog complexer. Wanneer gaan we terug naar de eenvoud, waarbij mensen de duidelijkheid en het gemak voelen?
Moeten we hiervoor terug in de tijd, zoals in het DAF Museum? Hub van Doorne had niet kunnen bevroeden dat er auto’s kwamen met software. Laat staan dat deze software ervoor kan zorgen dat er onjuiste resultaten worden afgegeven.

Feit blijft wel dat iedereen geconfronteerd wordt met de nieuwe en aangepaste wetgeving, wat zeker ook gevolgen heeft voor de adviespraktijk. De adviseur mag dit alles weer gaan communiceren, waarbij de ‘gewone man’ het vaak niet kan bevatten. Een financieel dienstverlener is dus geen luxe maar een noodzaak, als je alles op orde wilt hebben.

FiDiB faciliteert deze financiële dienstverleners door kennis uit te wisselen in een groot netwerk binnen een gezellige sfeer.

Fidib logo

Reageer op dit artikel