nieuws

CFD wil meer solidariteit én innovatie zien

Branche

CFD wil meer solidariteit én innovatie zien

Edwin Herdink, voorzitter van de Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) pleitte tijdens de najaarsbijeenkomst van de vereniging, afgelopen donderdag in Eemnes, voor meer solidariteit in de adviessector. Naast deze oude waarde stond ook innovatie hoog op de agenda. Adviseurs moeten innovatieve hulpmiddelen omarmen. “Automatisering en gerobotiseerd advies helpen adviseurs om de achterstand op banken en verzekeraars om te buigen naar een voorsprong”, aldus Herdink.

Herdink begon de najaarsbijeenkomst die door een kleine honderd CFD-leden werd bijgewoond, met een betoog voor meer solidariteit binnen de adviessector. Adviseurs moeten met elkaar ergens voor durven staan. “Er is een groot gebrek aan solidariteit binnen de branche en daarmee snijden wij in onze eigen vingers”, aldus Herdink. De CFD-voorzitter benadrukte dat adviseurs in Den Haag veel meer kunnen bereiken door zich solidair met elkaar te tonen en zich te organiseren. “Dit jaar hebben we de Tweede Kamer getoond dat wij wel degelijk honderd man naar Den Haag kunnen krijgen. Dankzij de inzet van wijlen Loek Sliepen en de grote opkomst zijn uiteindelijk de Wft-moties aangenomen”, aldus Herdink. Adviseur Michiel Zoet die bezig is met een proefproces tegen de Wft-examens liet tijdens de bijeenkomst weten dat de teller van de aanmeldingen voor zijn initiatief nog steeds op 750 staat. Meer animo is nodig. Maar Zoet gaat gewoon door met zijn strijd, mede dankzij een extra bijdrage van 100 leden. “Zij hebben nogmaals honderd euro gestort”, aldus Zoet.

Innovatie
Behalve meer solidariteit zou het, volgens Edwin Herdink, een goede zaak zijn als de adviseurs meer kijken naar de mogelijkheden die innovatieve systemen hen kunnen bieden. “Dankzij de innovatie die momenteel plaatsvindt in de branche, is het nog beter mogelijk de klant gericht te adviseren en de wensen van de klant nog centraler te stellen”, zegt Herdink. Tijdens de bijeenkomst maakte onder andere Raymond Otten van Assistent, de leden wegwijs met zijn CRM-systeem. CFD-leden die nog geen gebruik maken van het systeem, krijgen via de brancheorganisatie vijftien procent korting. Ook voor de vers gelanceerde tool van AdviesExpert krijgen de leden een arrangement en als eerste exclusief toegang. Het CFD hoopt met deze arrangementen de eigen leden te stimuleren om te innoveren. “Wij zijn momenteel de enige brancheorganisatie die een dergelijk systeem aanbiedt aan de leden. We hopen natuurlijk dat dit voor adviseurs een reden zal zijn om zich bij het CFD aan te sluiten”, aldus Herdink.

Reageer op dit artikel