nieuws

Betrokkenheid ‘key’ bij aanpak cyber risk

Branche

Betrokkenheid ‘key’ bij aanpak cyber risk

Hoe creëer je als risk-manager de perfecte oplossing voor cyberrisico’s?  Dat was één van de vragen die dit voorjaar centraal stonden tijden het ACE Benelux Risk Forum aan de Vlerick Business School. Volgens Kyle Bryant, Regional Cyber Manager Continental Europe bij ACE, is een goede voorbereiding de sleutel in een markt die gestaag groeit.

“Cyberrisico’s zijn veelomvattend en niet toe te schrijven aan één enkele oorzaak. Daarom zijn ze zo anders dan andere te verzekeren risico’s. Door Cyber underwriting methodologie over de traditionele verzekeringsstructuren heen te leggen, creëren we een ‘single-solution-product’ voor onze cliënten”, aldus Bryant.

Bryant onderschrijft de klacht van klanten dat er momenteel een gebrek is aan helderheid en consistentie in de huidige markt van ‘stand-alone’ aanbiedingen. “Er is enige progressie in de branche, maar we zijn nog even verwijderd van het bereiken van een consistente oplossing. Pogingen daartoe hebben alleen maar gezorgd voor meer verwarring.”

Voor Bryant ligt de sleutel in betrokkenheid. “Bij ACE is onze aanpak gebaseerd op de idee dat wij onze cliënten ons onderwijzen in welke oplossing werkt voor hen.” Risicomanagement en business continuity-services kunnen toegevoegde waarde bieden aan de behoeftes van de risk manager. Zo biedt ACE in Continental Europe onder meer advies van een IT-risk ingenieur.

Het belangrijkste is echter een goede voorbereiding, aldus Bryant. “Begin met een grondige risico-analyse met je interne stakeholders zodat je antwoord weet op de vraag: Hoe zouden we reageren op een incident? Benader dan je verzekeringsmanager of broker. Door al deze interne en externe stakeholders vroeg erbij te betrekken, help je te verzekeren dat de verzekeringsmarkt voldoet aan je verwachtingen.”

Download hier het complete vraaggesprek met Bryant en andere actuele thema’s tijdens het ACE Benelux Risk Forum.

[contact-form-7 title=”ACE Benelux Risk Forum Vlerick 2015″]

Reageer op dit artikel