nieuws

Achmea genomineerd voor Big Brother Award

Branche

Achmea genomineerd voor Big Brother Award

Achmea is samen met Microsoft en Ronald Plasterk genomineerd voor de Big Brother Award, oftewel de grootste privacyschender van het jaar. Degene die de meeste stemmen krijgt, kan op 28 oktober de prijs ophalen tijdens de uitreiking in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Het publiek neemt het Achmea kwalijk dat het solidariteit inruilt voor big data. Door de hoogte van de premie af te laten hangen van de bereidwilligheid van mensen om persoonlijke gegevens uit de huiskamer en de auto door te sturen, wordt prijsdruk toegepast. Het wordt daarmee moeilijker voor mensen om zich tegen deelname te verzetten. Privacy komt de klanten van Achmea duur te staan, staat te lezen in het persbericht.

Privacyeschenders
Jaarlijks worden zowel de Publieksprijs als de Expertprijs uitgereikt aan de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar. De uitreiking wordt georganiseerd door digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom om te laten zien hoe het is gesteld met het recht op privacy in Nederland.

Reageer op dit artikel