nieuws

ACE introduceert nieuwe diensten voor zakenreizigers

Branche

ACE introduceert nieuwe diensten voor zakenreizigers

ACE Group introduceert twee aanvullende diensten voor ACE Travel Smart. Naast de al bestaande, gebruiksvriendelijke smartphone-app voor de zakenreizigers, biedt ACE Travel Smart nu ook een innovatief online dashboard voor de werkgever, en een trainingsprogramma voor de werknemers. Hiermee wil ACE een bijdrage leveren aan het veiliger maken van zakenreizen en zorgen dat werkgevers hun zorgplicht voor medewerkers beter invulling kunnen geven. 

Het nieuwe online dashboard werkt samen met de smartphone-app voor werknemers, en geeft werkgevers, specifiek HR en risk managers in real-time inzicht in waar reizende werknemers zich bevinden. Voor veel bedrijven is dit voor het eerst mogelijk. Zij kunnen hun mensen via het dashboard ook direct bereiken in geval van nood, zoals een natuurramp of terroristische aanslag in de regio waar zij zich bevinden. Daarnaast kunnen ze gemakkelijk wijzigingen in het reisschema doorgeven.

ACE lanceert naast het dashboard een trainingsprogramma dat werknemers voorafgaand aan hun reis kunnen volgen zodat ze beter voorbereid op reis gaan en geen onnodige risico’s nemen op hun plaats van bestemming. Het online cursusprogramma bestaat uit korte videomodules en toetsen over onderwerpen als:

  • voorbereiding en aankomst;
  • gezondheidsrisico’s onderweg;
  • je weg vinden op de plaats van bestemming;
  • straatcriminaliteit en overvallen;
  • auto-overvallen en ontvoering;
  • terrorisme en sociale onlusten.

Als medewerkers de trainingsmodules hebben afgerond, ontvangen ze een certificaat. Het systeem houdt bij welke mensen de cursus hebben gevolgd zodat werkgevers weten of ze goed zijn voorbereid op hun reis.

ACE Travel Smart werd in maart 2015 geïntroduceerd met een gebruiksvriendelijke smartphone-app voor reizende werknemers. De app biedt hen toegang tot medische- en beveiligingshulp en andere handige reizigersinformatie. Ook verstuurt het systeem realtime veiligheidswaarschuwingen.

Arjen van Dun, Manager Benelux Accident & Health bij ACE: “Met deze nieuwe diensten willen wij onze klanten helpen de zorgplicht voor hun mensen beter in te vullen. Daarbij was de feedback van onze klanten zeer belangrijk. Zij gaven aan dat tijdige en accurate informatie van vitaal belang is bij de zorg voor hun reizende medewerkers, die in een steeds verder globaliserende omgeving vaker naar verre bestemmingen moeten reizen. En omdat veel medewerkers op zakenreis gaan zonder dat ze zich bewust zijn van de veiligheidsrisico’s en criminaliteit op hun plaats van bestemming, hebben we het trainingsprogramma ontwikkeld en toegevoegd aan ACE Travel Smart. We willen hiermee zakelijk reizen veiliger en beter beheersbaar maken.”

 

Reageer op dit artikel