nieuws

LEF viert vijfjarig bestaan met congres

Branche

LEF viert vijfjarig bestaan met congres

Stichting LEF (Leven en Financiën) viert op donderdag 12 november haar vijfde verjaardag met een lustrumcongres. Het evenement zal in het teken staan van de prestaties die LEF in de afgelopen vijf jaar heeft bereikt op het gebied van financiële educatie voor jongeren. Ook de toekomst van LEF staat op de agenda.

Tijdens het congres blikt Stichting LEF samen met de betrokken vrijwilligers terug op de afgelopen jaren. Zo wil LEF weten hoe verschillende betrokkenen de afgelopen jaren hebben ervaren en wat het effect is van het lesprogramma. ‘Een ding is zeker: zonder inbreng en support van de grote groep vrijwilligers uit de sector gaat een stap vooruit niet lukken. Daarom staat het lustrum vooral in het teken van het bedanken van al die sectorgenoten die een bijdrage hebben geleverd in de eerste vijf jaar’, aldus de stichting.

Het lustrumcongres vindt plaats op donderdag 12 november van 12.30 tot 16.30 in het Achmea Congrescentrum in Zeist. Onder andere Femke Halsema en Erica Terpstra zullen een bijdrage leveren.

Vrijwillige basis
LEF staat voor Leven En Financiën en heeft als doel om het financieel bewustzijn van jongeren tussen 15 en 22 jaar te vergroten. LEF wil jongeren helpen begrijpen wat geld kan betekenen en meer inzicht geven in geld en hun persoonlijk gedrag. Uniek aan het programma is dat de lessen op vrijwillige basis door financieel adviseurs uit de praktijk worden ingevuld. De thema’s worden meestal ingepast in de bestaande onderwijsmodule ‘De Kritische Consument’, die op ROC’s een vast onderdeel uitmaakt van het lespakket.

 

Reageer op dit artikel