nieuws

ING verliest CFO aan Rabobank

Branche

ING verliest CFO aan Rabobank

Bas Brouwers (43), nu nog CFO bij ING Nederland, gaat toetreden tot de raad van bestuur van Rabobank Nederland. Ook Carin Gorter (52) wordt in de Rabotop benoemd, als Chief Risk Officer (CRO). Zij vervult sinds 2008 een aantal commissariaten in de financiële sector, onder andere bij VGZ en TVM Verzekeringen en bij de ING Groep.

De bestaande functie van Chief Financial & Risk Officer, die nu nog wordt vervuld door Bert Bruggink, wordt gesplitst. De vereiste goedkeuringsprocedures lopen nog.

Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen: “We halen met Carin Gorter en Bas Brouwers twee bestuurders in huis van het kaliber dat noodzakelijk is om onze ambitie als coöperatieve klantgerichte bank waar te maken. Beiden hebben jarenlange ervaring in de top van het bankwezen. Carin Gorter is met haar veelzijdige ervaring op het gebied van risicomanagement, audit en compliance van grote waarde voor de Rabobank als CRO. Bas Brouwers is met zijn zeer goede en relevante staat van dienst een uitstekende bestuurder voor de positie van CFO.”

CV
Bas Brouwers (1972) is bedrijfseconoom en registeraccountant. Hij begon zijn loopbaan in 1995 bij KPMG. Sinds 1998 is Bas Brouwers werkzaam bij ING Groep, waar hij verschillende functies heeft bekleed op het gebied van Finance en Control. Hij werkte in Nederland onder andere in het leasebedrijf en bij ING Direct. Van 2007 tot 2013 was hij voor ING werkzaam bij ING DiBa in Duitsland. Bas Brouwers was er van 2008 tot 2013 CFO en bestuurslid. Sinds 2013 is hij CFO van ING Nederland.

Carin Gorter (1963) is bedrijfseconoom en registeraccountant. Ze startte haar loopbaan in 1987 bij Moret, Ernst & Young. In 1994 trad ze als Senior Vice President Derivatives Operations in dienst van de Rabobank. Van 1997 tot 2008 werkte ze in verschillende functies bij ABN AMRO Bank. Haar laatste functie was Senior Executive Vice President Hoofd Group Compliance, Security & Legal. Sinds 2008 vervult Carin Gorter een aantal commissariaten in de financiële sector, onder andere bij de coöperatieve verzekeringsmaatschappijen VGZ en TVM Verzekeringen en bij de ING Groep. Tot april 2013 was ze lid van de Monitoring Commissie Code Banken.

 

Reageer op dit artikel