nieuws

Iedere vakman z’n eigen profiel – Deel II – De professional: meester in zelfmanagement

Branche

Iedere vakman z’n eigen profiel – Deel II – De professional: meester in zelfmanagement

Als duurzaam succesvol financieel adviseur bouwt u continu aan uw eigen ontwikkeling, in de breedte en in de diepte. Maar voor u gericht uw vakmanschap kunt ontwikkelen, is het goed om te weten wat voor vakman u eigenlijk bent. Waarmee onderscheidt de professional zich bijvoorbeeld?

De professional is een meester in zelfmanagement: hij is reflectief, stressbestendig en kent zijn eigen zwakheden als geen ander. Deze adviseur is voortdurend bezig zijn kennis bij te spijkeren. De eigen ontwikkeling staat hoog in het vaandel. De professional houdt er simpelweg hoge professionele standaarden op na.

Nieuwe oplossingen
De professional is gefocust op competentie. De aandacht voor bijscholing reikt verder dan de verplichte PE-punten. Ook creativiteit in het zoeken naar nieuwe oplossingen en opmerkzaamheid bij tegenstrijdige details zijn typisch voor de professional. Hij komt uit zichzelf naar voren met ethische dilemma’s of vraagt daar aandacht voor in het veld.

Anderen ondersteunen
De professional onderhoudt zijn netwerk met veel passie. De bijdrage aan het vakwerk van het kantoor naar klanten uit zich vooral in het ondersteunen van anderen. Deze financieel adviseur is als geen ander bereid én in staat om te hulp te schieten waar het nodig is.

Inzicht in vakmanschapskwaliteiten
Duurzame ontwikkeling begint bij weten waar uw kwaliteiten liggen en wat uw ontwikkelpunten zijn. Het online zelfassessment Vakspiegel zorgt voor dat inzicht. Aan de hand van acht kenmerkende vakmanschapskwaliteiten definieert de Vakspiegel uw profiel.
Weten welk profiel u heeft als vakman? Maak het zelfassessment op www.vakspiegel.nl.

Lees ook de specialist

Reageer op dit artikel