nieuws

HDI-Gerling neemt compliance officer over van ASR

Branche

HDI-Gerling neemt compliance officer over van ASR

Raf Houben (foto) is deze maand begonnen als compliance officer bij HDI-Gerling Verzekeringen. Houben bekleedde hiervoor dezelfde functie bij ASR. Daarnaast heeft HDI per augustus 2015 André de la Beij aangenomen als directeur transportverzekeringen. Volgens het bedrijf zijn daarmee twee sleutelposities ingevuld.

Houben was vijf jaar compliance officer bij ASR. Ook deed hij ervaring op het gebied van risicomanagement en compliance op bij onder andere Deloitte, Bank of America en SNS Reaal. Daarnaast was hij was negen jaar senior toezichthouder bij De Nederlandsche Bank. Hij blijft naast zijn werk bij HDI parttime kerndocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam bij de opleiding Compliance en Integriteit Management. Houben volgt Ben Feelders op, die slechts een jaar bij HDI in dienst was.

Transport
André de la Beij volgt als directeur transportverzekeringen Arno Kneefel op die eind vorig jaar is vertrokken om een eigen bedrijf te starten. Hiervoor was De la Beij Account Director Marine bij Centraal Beheer Achmea. De la Beij heeft binnen de transportverzekeringensector managementfuncties bekleed bij onder andere RSA, CNA Insurance en Bruns ten Brink Assuradeuren. Tevens was hij interim manager bij onder andere TVM en Centraal Beheer Achmea.

Bij HDI Gerling werken ongeveer 300 mensen in de vestigingen in Rotterdam en Amsterdam.

Reageer op dit artikel