nieuws

Genomineerden Generali AM Innovatieprijs bekend

Branche

Genomineerden Generali AM Innovatieprijs bekend

De genomineerden van de Generali AM Innovatieprijs 2015 zijn bekend gemaakt.  Edmond Halley Pensioenmanagement met ‘KnowHow leren & financieelvakweb.nl’, Ludwig FP met  ‘Pro Deo Planner’, SamenInGeld met ‘Crowdfunding 2.0’ en Westenburg Assurantiën met ‘Online rijsimulatie voor buschauffeurs’ dingen mee naar de eeuwige roem en een geldprijs van € 7.500. Tijdens de am: verzekeringsbranchedag op 17 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

De Innovatieprijs is bedoeld om innovatie binnen de branche te bevorderen door het uitwisselen van kennis en ideeën. Steeds vaker wordt er vanuit de klantbehoefte en -beleving geïnnoveerd en minder vanuit een interne wens de kantoorefficiency te verbeteren. Bij veel aangemelde innovaties staat de customer journey centraal, of het nu gaat om het verbeteren van de bestaande dienstverlening of het ontwikkelen van een heel nieuw aanbod van producten en diensten. Technologie speelt hierbij vrijwel altijd een rol van betekenis.

Continu proces

Uit de inzendingen blijkt dat innovatie bij veel bedrijven vaak een continu proces is. In de markt gebrachte innovaties worden voortdurend verbeterd, waardoor het steeds lastiger is om een scheiding aan te brengen tussen geïmplementeerde innovaties en innovaties in ontwikkeling. Dit is de reden voor de selectiecommissie geweest om dit jaar alleen nominaties te doen voor de innovatieprijs en geen aanmoedigingsprijs meer uit te reiken.

Goede mix

Jaap Oudijk, als directeur bij Generali verantwoordelijk voor het directe kanaal en tevens voorzitter van de selectiecommissie, geeft aan dat het voor de selectiecommissie weer wikken en wegen was: “Je moet de innovaties altijd in het licht zien van de betreffende organisatie. Grotere organisaties kunnen mogelijk meer omvangrijke innovaties realiseren omdat ze meer medewerkers en middelen vrij kunnen maken. Tegelijkertijd verdienen ook kleinschaliger initiatieven een podium. Wij proberen hier ieder jaar weer een goede mix in te vinden. Tenslotte willen we de hele branche inspireren om te blijven innoveren.”

Onafhankelijke jury

Een onafhankelijke en deskundige jury, bestaande uit onder andere vertegenwoordigers uit de branche (zoals bestuurders van de Adfiz en NVGA), wetenschap en de sponsoren van deze prijs, kiest de prijswinnaars. Tijdens de am: verzekeringsbranchedag op 17 november 2015 in Utrecht wordt op het hoofdpodium de winnaar van de Generali AM Innovatieprijs bekendgemaakt.

 

Reageer op dit artikel