nieuws

Genomineerden Generali AM Innovatie Scriptieprijs bekend

Branche

Genomineerden Generali AM Innovatie Scriptieprijs bekend

Vier talentvolle  afgestudeerden zijn genomineerd voor de  Generali AM  Innovatie Scriptieprijs. De Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de HBO – of WO-student met de beste afstudeerscriptie over innovatie in de  financiële dienstverlening. Tijdens de am:dag op 17 november 2015 wordt de winnaar bekendgemaakt. De beste scriptie wordt beloond met  € 5.000.

De financiële dienstverlening bestaat uit vele disciplines. Dat blijkt ook dit jaar weer uit de inzendingen die de organisatie van de Generali AM Innovatie Scriptieprijs mocht ontvangen. Ook de genomineerden kennen een grote variatie in studierichtingen. Zij hebben echter een ding gemeen: alle scripties leveren een bijdrage aan vernieuwing in de verzekeringsbranche.

Voor de Generali AM Innovatie Scriptieprijs  2015 zijn genomineerd:

  • Sebastian Derikx, student Technische bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft
  • Jacqueline van Leeuwen, studente Rechtswetenschappen aan de Open Universiteit
  • Michel Ophof, student Business administration aan Universiteit Twente
  • Gerdien Ridderbos, studente Marketing Research aan Tilburg University

Uiteenlopende onderwerpen

De scripties van de genomineerden lopen uiteen van  het juridisch onderzoek  dat Jacqueline van Leeuwen deed naar de mogelijkheden om het  pensioenrecht te bestemmen voor de woning of zorg tot het onderzoek van Michel Ophof naar het hanteren van informatie-gedreven business modellen door verzekeraars en de impact op hun innoverend en concurrerend vermogen. Sebastian Derikx deed onderzoek naar het voordeel dat de consument bij usage based autoverzekeringen wil ervaren in ruil voor het opgeven van een deel van zijn privacy. Gerdien Ridderbos onderzocht of  uitingen over verzekeraars in social media gelinkt kunnen worden aan een specifiek merk -imago model en/of het analyseren van deze uitingen traditioneel merk-imago onderzoek kan vervangen.

Praktisch toepasbaar

Jaap Oudijk, directeur Generali Direct, verantwoordelijk  voor het directe kanaal en tevens voorzitter van de selectiecommissie, is zeer tevreden over de kwaliteit van de inzendingen: “De scripties zijn van hoog niveau en stuk voor stuk praktisch toepasbaar. Studenten bieden de sector een nieuwe blik en stimuleren hiermee het innovatieve vermogen van de branche. Het is goed om te zien dat er zoveel jong talent is met interesse in een grote toegevoegde waarde voor branche. Onze branche kan dit talent goed gebruiken.”

Wilt u meer weten over deze scripties? Kijkt u dan op www.generali-am-innovatieprijs.nl

 

Reageer op dit artikel