nieuws

Federico Locci nieuwe financieel directeur Generali

Branche

Federico Locci nieuwe financieel directeur Generali

Federico Locci (45) is per 1 oktober 2015 de nieuwe CFO van Generali. Hij volgt Annette Mosman op die haar rol als CFRO medio 2015 verruilde voor de CEO-positie bij Generali. “Federico is een ervaren, internationaal georiënteerde professional en gaat deel uitmaken van het vijfkoppige directieteam van Generali Nederland”, aldus Generali.

Mosman benadrukt Locci’s rol als verbindende schakel tussen de Generali Group en de ontwikkeling van producten en services voor klanten van Generali Nederland. “In Nederland zijn wij een kleine speler op de verzekeringsmarkt met een grote moedermaatschappij achter ons. Wij willen onze klanten verzekeringsoplossingen bieden die nu en in de toekomst aansluiten op hun persoonlijke situatie en keuzes, ondersteund met innovatieve en technologische oplossingen die mede ontwikkeld worden met de Group,” aldus Mosman.

Dynamische omstandigheden
Ook Locci heeft zin in zijn nieuwe functie bij Generali. “Ik kijk ernaar uit om in de dynamische en uitdagende Nederlandse marktomstandigheden mijn bijdrage te leveren aan een sterk, eigentijds en persoonlijk Generali,” vertelt Locci.

Bestuur
Naast Locci en Mosman bestaat het vijfkoppige bestuur nu uit Jaap Oudijk, directeur Generali Direct, Mecx Kooij, directeur Pensioen en Leven, en Jan van Leer, directeur Schade en Inkomen.

Kostenbeheersing
Locci is afgestudeerd econoom met 14 jaar ervaring bij het moederbedrijf Generali Group waar hij sinds 2012 vanuit het hoofdkantoor in Italië diverse managementposities vervulde met financiën, kostenbeheersing en strategische sturing als vaste aandachtsgebieden. Daarvoor was hij als senior controller verantwoordelijk voor het analyseren en monitoren van de financiële prestaties van een aantal Generali-dochters en betrokken bij de planning en control van onder andere Generali Nederland.

Reageer op dit artikel