nieuws

Danny van der Eijk nieuw bestuurslid Stichting toetsing verzekeraars

Branche

Danny van der Eijk nieuw bestuurslid Stichting toetsing verzekeraars

Danny van der Eijk (56), voormalig lid van de raad van bestuur van Achmea is het nieuwe bestuurslid van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Van der Eijk neemt het bestuurslidmaatschap over van Peter Kok die vier jaar in het bestuur van Stv heeft gezeten. “Met de komst van Danny van der Eijk krijgen we er een bestuurder bij met veel ervaring in het verzekeringsvak en vooral met het thema Klantbelang Centraal’, stelt Elly Blanksma, voorzitter van de stichting.

Van der Eijk neemt per 23 september het bestuurslidmaatschap over van Peter Kok. Peter Kok, voormalig CFO van Delta Lloyd heeft vier jaar in het bestuur van Stv gezeten. Kok gaat aan de slag als commissaris bij DAS Rechtsbijstand. Omdat dit niet is te verenigen met zijn activiteiten als bestuurslid van Stv, vertrekt Kok.

Danny van der Eijk (56) was tot 1 mei 2015 lid van de raad van bestuur van Achmea. Bij Achmea is Danny van der Eijk verantwoordelijk geweest voor de Divisie Schade & Inkomensverzekeringen, Divisie Centraal Beheer, Marktstrategie en diverse programma’s waaronder Klantbelang Centraal.

De Stichting toetsing verzekeraars is in 2009 opgericht om de klantgerichtheid bij verzekeraars en gevolmachtigden te bevorderen en zichtbaar te maken. De onafhankelijke stichting geeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren uit. Er zijn 44 verzekeraars die het Keurmerk mogen voeren.

Reageer op dit artikel