nieuws

CFD en Odin pleiten voor verlaging assurantiebelasting

Branche

CFD en Odin pleiten voor verlaging assurantiebelasting

De CFD en Stichting Odin pleiten naar aanleiding van Prinsjesdag in een brief aan het kabinet voor het terugdraaien van de ‘extreme verhoging’ aan assurantiebelasting en de extra verhoogde toezichtkosten die financieel adviseurs moeten betalen.

Nu de Nederlandse economie eerder dan verwacht herstelt en er meer ruimte is in de Rijksbegroting, dient er rechtvaardig te worden gedeeld in het zoet van de meevallers, zo schrijven CFD en Odin aan het kabinet.

Zure appel
De twee clubs memoreren dat de assurantiebelasting als gevolg van de economische crisis drie keer is verhoogd. “In 2008 van 7% naar 7,5%. Drie jaar later naar 9,7% en in 2013 naar 21%. Een verdrievoudiging van de belasting binnen een tijdsbestek van vijf jaar, hoe zuur kan de appel zijn?” Volgens CFD en Odin is het tijd om de prijsstijging voor verzekeringsproducten nu terug te draaien. “Wij roepen het kabinet op om juist nu die maatregelen te nemen die de financiële positie van consumenten en het (financiële) MKB-bedrijf duurzaam helpt herstellen. Het (gedeeltelijk) terugdraaien van de extreme verhoging aan assurantiebelasting en de extra verhoogde toezichtkosten zijn daarbij logisch te nemen maatregelen, die zullen bijdragen aan het consumentenvertrouwen en het verder op gang brengen van de economie.”

Reageer op dit artikel