nieuws

CDFD: ‘Uitstel deadline leidt niet tot minder examens’

Branche

Ondanks de verlenging van de overgangsperiode voor de Wft-examens tot 1 januari 2017, is er geen zichtbare verandering in het aantal aanmeldingen. Dat zegt een woordvoerder van het CDFD tegen am:web. Er zijn inmiddels 185.000 Wft-examens, inclusief herexamens, gemaakt. 

Volgens de woordvoerder is het aantal gemaakte examens volledig volgens de verwachting van het CDFD. “Grote partijen hadden examens al ingepland en zien geen noodzaak de examens verder uit te stellen”, aldus de woordvoerder van het CDFD. Over de slagingspercentages kon het college niks zeggen, omdat deze gepubliceerd worden door het ministerie van Financiën. Wel kan de woordvoerder melden dat de percentages stabiel zijn en geen grote veranderingen vertonen met de voorgaande percentages. “De slagingspercentages stabiliseren zich en dat is een goed teken”, zegt de woordvoerder.

Met ingang van 2016 zal het CDFD de cijfers zelf gaan publiceren. De bedoeling is dat het college eens per kwartaal of per half jaar de resultaten op de website publiceert.

Reageer op dit artikel