nieuws

Bezoekers amweb: ‘Wapenhandel past niet bij verzekeraars’

Branche

Bezoekers amweb: ‘Wapenhandel past niet bij verzekeraars’

Bijna driekwart (73%) van de am:web-bezoekers is van mening dat de branche een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft en dat wapenhandel daar niet bij past. 

Dat laat onverlet dat kennelijk een kwart van mening is dat die wapens er toch wel komen en dat verzekeraars dus gewoon naar het rendement moeten kijken. Het investeringsbeleid van Nederlandse levensverzekeraars werd aan de orde gesteld in het TV-programma Radar. Vooral de levensverzekeraars Allianz, Legal & General en Loyalis (APG) stonden in de kijker.

Jonge medewerkers
Adfiz heeft op een rijtje gezet wat er zoal bekend is over de jonge instroom bij het onafhankelijk advieskantoor en de cijfers stemmen droef. Zo ervaart 57% van de kantoren problemen bij het vinden van goede adviseurs en 70% verwacht dat het over vijf jaar een probleem is om goede adviseurs te vinden. Ook bleek dat slechts 7% van de medewerkers jonger is dan 30 jaar. Iemand uit de zaal stelde dat je met jonge mensen op kantoor ook jongere klanten aantrekt. Wat vindt u hiervan? Stem! 
[poll20]

Reageer op dit artikel