nieuws

Bezoekers amweb: AFM moet het goede voorbeeld geven met beloning

Branche

Bezoekers amweb: AFM moet het goede voorbeeld geven met beloning

Het zit de bezoekers van amweb niet lekker dat de nieuwe AFM-bestuurder Femke de Vries, overgekomen van DNB, een jaarsalaris (€ 218.950 bruto) krijgt dat boven de Balkenende-norm ligt. Een ruime meerderheid van de 767 stemmers op de peiling keurt dat af.

In totaal geeft 79% aan dat juist een instelling als de AFM het goede voorbeeld zou moeten geven als het om beloningen van topbestuurders gaat. Er is weinig begrip voor ministers Dijsselbloem (Financiën) en Plasterk (Binnenlandse Zaken), die het blijkbaar billijk vonden om een uitzondering te maken voor De Vries, die overigens wil minder gaat verdienen dan zij bij DNB deed én dan haar voorganger Theodor Kockelkoren.

Uiteindelijk vindt slechts 7% van de stemmers dat het salaris voor De Vries te rechtvaardigen valt gezien de zwaarte van haar functie. De overige 14% vindt dat het probleem niet zozeer ligt bij de AFM, maar in de wetgeving: die zou geen ruimte moeten bieden voor uitzonderingen.

Wapenhandel
De nieuwe peiling gaat over de investeringen die verzekeraars doen. Radar gaf maandag in de televisieshow aandacht aan het feit dat levensverzekeraars in wapenhandel investeren: Allianz is volgens het tv-programma de grootste ‘foute’ investeerder, daarnaast staan Legal & General en Loyalis (APG) in de top 3. Radar roept op om de verzekeraars links te laten liggen. Maar is het zo erg dat er in wapens geïnvesteerd wordt? Stem!

[poll19]

Reageer op dit artikel