nieuws

ACE verdubbelt dekkingscapaciteit voor terrorisme, politiek geweld en oorlogsrisico’s

Branche

ACE verdubbelt dekkingscapaciteit voor terrorisme, politiek geweld en oorlogsrisico’s

ACE Group heeft haar dekkingscapaciteit voor terrorisme, politiek geweld en oorlogsrisico’s verdubbeld van € 50 miljoen naar € 100 miljoen. Aanleiding voor de verdubbeling is de snelle ontwikkeling van risico’s en de toenemende dekkingsvraag van internationale klanten die aan steeds grotere risico’s worden blootgesteld. ACE versterkt hiermee haar leidende positie in de markt voor terrorismedekking.

De aankondiging volgt op onderzoek van ACE waaruit blijkt dat 68% van de risk managers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika zich steeds meer zorgen maakt over terrorisme. 75% van hen is van mening dat de recente gebeurtenissen overal ter wereld aanpassing van hun veiligheids- en reisvoorschriften noodzakelijk maakt.

ACE investeert al sinds 2008 in specifieke verzekeringsoplossingen tegen terrorisme en politiek geweld, en biedt makelaars en hun klanten uitgebreide dekkingsmogelijkheden voor het volledige spectrum aan risico’s. Naast standalone-dekking biedt ACE ook een geïntegreerde oplossing aan; deze is speciaal ontwikkeld om de leemtes te dekken tussen traditionele verzekeringen voor brand en bedrijfsschade, en polissen voor terrorisme en politiek geweld.

Onstabielere wereld

Piers Gregory, Terrorism and Political Violence Underwriting Manager, ACE Overseas General: “Makelaars en klanten zoeken naar zekerheid om de uitdagingen van een steeds onstabielere wereld het hoofd te kunnen bieden. Ze willen ervoor zorgen dat hun mensen en hun activa de juiste dekking hebben tegen terrorisme en politiek geweld, waar ter wereld ze zich ook bevinden, of wat voor bedreiging zich ook voordoet, of dat nu om terroristische aanslagen, onlusten, rellen of zelfs oorlog gaat. De behoeften van onze klanten worden steeds internationaler.”

Terrorismepool

“De noodzaak van een goede terrorismedekking is sinds 9/11 alleen maar toegenomen”, stelt Carl van Lieshout, Fire Manager Benelux. “In het verleden kwam terrorisme slechts in enkele conflictregio’s voor. Tegenwoordig maken we wereldwijd aanslagen en maatschappelijke onrust mee, ook dicht bij huis. Een goede terrorismedekking is steeds belangrijker. Het is echter lastig voor multinationals om een goede dekking te bewerkstelligen, omdat elk land op een andere manier omgaat met terrorismeverzekeringen. In België en in Nederland vergoeden de TRIP pool en de NHT in geval van terrorisme vaak een beperkt bedrag en kan de termijn waarop uitgekeerd wordt jaren duren. Bedrijven zijn, wanneer ze zelf een terrorismedekking inkopen, beter gedekt en minder afhankelijk van die vergoeding. “

Reageer op dit artikel