nieuws

Zomerserie (18): zeven vragen aan Arjan Bos van TVM

Branche

Zomerserie (18): zeven vragen aan Arjan Bos van TVM

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De achttiende in de serie is Arjan Bos, CEO van TVM Verzekeringen.

1. Wat doe je in de zomer? Wordt er dan nog wel gewerkt?
“Uiteraard wordt er in de zomer vakantie gevierd, wij zijn met ons gezin dit jaar naar Spanje en Ameland geweest. Daarnaast loopt het werk gewoon door. Rustige zomerweken bestaan eigenlijk niet meer.”

2. Wat zou je na de zomer meer willen doen?
“In het voorjaar sportte ik op regelmatige basis, maar daar is toch de klad ingekomen. Na de zomer wil ik dit weer gaan oppakken.”

3. Als je voor het zeggen had, wat zou je dan morgen meteen veranderen aan de verzekeringsbranche.
“Meer ruimte creëren voor mensen met creatieve en innovatieve ideeën, met als doel dat de verzekeringsbranche sneller meebeweegt met de wensen van de klant en de veranderingen van de markt.”

4. Welk boek ga je lezen?
“Onlangs kreeg ik van Ruud Hendriks zijn boek ‘I’m hungry’. Dit gaat over start-ups en honderd ideeën om een bedrijf succesvol te lanceren. Zelf ben ik voornamelijk geïnteresseerd in innovatieve start-ups die met technologische toepassingen een verschil kunnen maken voor een verzekeringsbedrijf of in ons specifieke geval kunnen bijdragen aan meer transportveiligheid. Steeds meer verzekeraars staan open om samen te weken met start-ups, hetgeen ik een goede zaak vind.”

5. Van welke industrie zou de verzekeringsbranche wat kunnen leren?
“Ik denk dat de verzekeringsbranche op de goede weg is. De klant staat steeds meer centraal. Er is veel transparantie en verzekeraars zijn goed benaderbaar. Ook maatschappelijk dragen veel verzekeraars bij en ziet men een rol weggelegd om een structurele bijdrage te leveren aan de samenleving. Met andere woorden: we zijn op de goede weg en ik heb geen voorbeelden uit andere sectoren.”

6. Welke innovatie gaat de branche echt veranderen?
“Als transportverzekeraar zien wij in de verdere toekomst de onbemande vrachtauto als innovatie die daadwerkelijk veel teweeg gaat brengen. Wij voorzien een forse daling van het aantal schadegevallen en daarmee ook aanpassingen in de premiestructuur. Ook op het gebied van aansprakelijkheden zal door deze ontwikkeling veel veranderen.”

7. Wie wil je op vakantie niet tegenkomen?
“Het liefst ben ik met mijn gezin op vakantie en ben ik zo veel mogelijk met de kinderen op pad.”

Eerdere zomergasten staan hier.

Reageer op dit artikel