nieuws

Zomerserie (15): zeven vragen aan Herman Broere van VMDeerenberg

Branche

Zomerserie (15): zeven vragen aan Herman Broere van VMDeerenberg

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De 15e in de serie is directeur Herman Broere van VMDeerenberg.

1. Wat doe jij in de zomer? Wordt er dan nog wel gewerkt?
“Verhuizen! In juli zijn we privé verhuisd naar een mooie boerderij in het Groene Hart waar veel aan is verbouwd. Of eigenlijk gerenoveerd. Daarnaast gaan we met de kantoren van Koster en VMDeerenberg in oktober naar een nieuwe locatie verhuizen. Die locatie is een gerenoveerd industrieel monument, De Baronie, in Alphen aan den Rijn. Het is echter nog een casco en wordt in de komende maanden verbouwd naar een super kantoorlocatie. Ideaal om beide bedrijven samen te laten optrekken.”

2. Welke noodzakelijke Wft-diploma’s heb je al gehaald?
“Alleen nog maar WFT-inkomen. Na de zomer komt de rest want ik heb met de collega’s afgesproken dat we in 2015 alle diploma’s gaan halen. Gelukkig zijn m’n collega’s al veel verder.”

3. Wat is je boodschap aan Merel van Vroonhoven?
“Werk aan een organisatie waarin mensen werken die empowered zijn. Mensen die een uitspraak durven doen in een casus waarmee ze helderheid verschaffen. Mensen die praktisch durven meedenken.”

4. Als je het voor het zeggen had, wat zou je dan morgen meteen veranderen aan de verzekeringsbranche?
“80% van alle mensen die in onze branche werken moeten feitelijk bezig zijn met het inhoudelijk adviseren van cliënten. Maximaal 20% mag nog bezig zijn met administratie, marketing en andere ondersteunende taken. Het resultaat moet zijn dat er inhoudelijk goede adviezen gegeven worden tegen redelijke kosten. En met behoud van een verantwoord rendement.”

5. Welk boek ga je lezen?
“De Grenzeloze van Jussi Adler-Olsen. Daar is niets verheffends aan. Gewoon een vermakelijk boek met humor en menselijke mensen.”

6. Welke innovatie gaat de branche (binnen jouw werkgebied) echt veranderen?
“Het internet. Dat klinkt wel erg uit de tijd wanneer we ons nu allemaal bezinnen op de gevolgen van ‘The Internet of Things’, maar ik noem het toch maar. De komende jaren zal het net bij de consument net zo ingeburgerd raken als de telefoon tig jaar geleden. Wie in onze branche nog zonder online ondersteuning werkt, verliest daar klanten door.”

7. Wie wil je op vakantie echt niet tegenkomen?
“Zure mensen. De afgelopen jaren hebben we teveel moeten werken met mensen die negatief ingesteld waren. Omdat ze bijvoorbeeld hun baan dreigden te verliezen, hun bedrijf in de rode cijfers zat of getroffen waren door bezuinigingen waar ze geen invloed op hadden. Dat leverde zure mensen op die de kansen en de mogelijkheden niet zagen. Men verloor zich te vaak in klagen over wat niet meer is.”

Eerdere zomergasten staan hier.

Reageer op dit artikel