nieuws

Verbond: Vertrouwen in verzekeraars herstelt zich

Branche

Verbond: Vertrouwen in verzekeraars herstelt zich

Het vertrouwen van Nederlanders in verzekeraars vertoont fors herstel, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. De vertrouwensindex steeg naar -10.

De balans is nog altijd negatief, maar het herstel is wel duidelijk sinds de dip in januari 2012, toen de vertrouwensindex op -35 stond. Verzekeraars hebben de verbetering bewerkstelligd door te zorgen voor positieve klantervaringen met een schadeafhandeling, schrijft het Verbond. Ook een groeiende transparantie draagt bij aan het minder negatieve beeld dat klanten hebben bij verzekeraars.

De gemiddelde stijging betekent niet dat het vertrouwen van alle klanten is gegroeid, bij sommige consumenten is het juist afgenomen. Zij geven aan dat dit onder meer komt doordat zij het gevoel hebben dat premies alleen maar stijgen, terwijl ze tegelijkertijd het gevoel hebben dat er steeds minder vergoed wordt.

Reageer op dit artikel