nieuws

Robert Otto benoemd tot lid Raad van Bestuur Achmea

Branche

Robert Otto benoemd tot lid Raad van Bestuur Achmea

Robert Otto (47) is maandag benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Hij is de opvolger van Jeroen van Breda Vriesman die in verband met een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar de Health Centers van Achmea in juli opstapte.

Otto wordt verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdelen Centraal Beheer, Interpolis, Schade & Inkomen en Marktstrategie. Otto begon na zijn rechtenstudie bij ING waarna hij doorgroeide als CEO van OHRA. In 2010 werd hij algemeen directeur van de commerciële divisie van Delta Lloyd. Medio 2013 ging hij aan de slag bij Achmea als voorzitter van de divisie Schade & Inkomen.

Volgens Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea heeft Otto de afgelopen twee jaar een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven en integreren van de schade- en inkomensverzekeraars en het vernieuwen van de producten en diensten. “Met zijn komst wordt het bestuur verder versterkt op het gebied van schade- en inkomensverzekeringen en commercie. Ik ben er trots op we opnieuw iemand uit onze eigen organisatie in de Raad van Bestuur mogen verwelkomen”, aldus Van Duin. Met deze benoeming is de Raad van Bestuur van Achmea compleet. De raad bestaat momenteel uit Willem van Duin (voorzitter), Roelof Konterman (vice-voorzitter), Huub Arendse (CFO), Henk Timmer (CRO), Bianca Tetteroo en Robert Otto.

Reageer op dit artikel