nieuws

NN draagt nieuwe leden raad van commissarissen aan

Branche

NN Group heeft drie nieuwe leden aangedragen voor de raad van commissarissen. Hélène Vletter-van Dort, Dick Harryvan en Robert Jenkins zullen 6 oktober worden gepresenteerd aan de aandeelhouders waarna er voor hun officiële benoeming zal worden gestemd. Het is de bedoeling dat de commissarissen van ING, Ralph Hamers, Patrick Flynn en Wilfred Nagel, voor het einde van 2016 worden vervangen.

NN draagt nieuwe leden raad van commissarissen aan

Vlette-van Dort (50) werkt momenteel als professor in Corporate and Financial Law aan de Erasmus Universiteit en ze geeft ook les aan de Rijksuniversiteit Groningen en de universiteit van New York. Ook is zij van 2010 tot en met 2014 voorzitter geweest in de raad van toezicht van DNB. Dick Harryvan (62) is lange tijd in dienst geweest bij ING en heeft onder andere in de raad van bestuur gezeten van ING Group. De Amerikaanse Robert Jenkins (64) is momenteel werkzaam als professor bij AQR Asset Management Institute van London Business School.

Doordat de hoeveelheid aandelen van ING in NN de komende periode wordt afgebouwd, heeft de bank steeds minder recht op leden in de raad van commissarissen. Wanneer het aantal aandelen zakt naar 35% heeft de bank nog recht op twee commissarissen in de raad. Bij 15% heeft ING het recht verloren op leden in de raad van commissarissen.

Reageer op dit artikel