nieuws

Lindhout in beroep tegen seponeren aangifte tegen Baeten

Branche

Lindhout in beroep tegen seponeren aangifte tegen Baeten

Jos Lindhout heeft zich niet neergelegd bij het seponeren van de aangifte die hij tegen Jos Baeten, CEO van ASR, deed wegens meineed. Volgens Lindhout zou Baeten in een getuigenverhoor onder ede onwaarheden hebben verteld, maar zijn aangifte werd wegens een gebrek aan bewijs terzijde gelegd.

Dat bestrijdt Lindhout, hij vermoedt dat het een standaardprocedure is van de politie om de aangifte in eerste instantie af te wijzen. Lindhout heeft dan ook na het seponeren meteen bezwaar aangetekend. Lindhout beschuldigt Baeten ervan dat Baeten onder ede heeft gelogen. Baeten zei in het getuigenverhoor geen bemoeienis heeft gehad met het dossier van de oud-tussenpersoon. Maar Lindhout kreeg van een derde te horen dat hij een afspraak had gehad met de CEO van ASR om te praten over het dossier van Lindhout.

De oud-tussenpersoon heeft inmiddels contact gehad met de politie over het beroep en zegt binnenkort te worden uitgenodigd om aanvullend bewijs te overhandigen en toe te lichten. Daarnaast heeft Lindhout een dagvaarding tegen ASR de deur uit gedaan als begin van een te starten bodemprocedure tegen de verzekeraar. ASR liet eerder al weten de aangifte ‘volkomen ongegrond’ te vinden.

Lindhout ligt al jaren in de clinch met Amev, rechtsvoorganger van ASR. Hij zou onder druk zijn gezet om zijn kantoor, PSL Financiële Adviesgroep, voor € 1 te verkopen aan het door Amev gefinancierde Hestia, terwijl het kantoor nog meer waard was.

Reageer op dit artikel