nieuws

Licht stijgende winst voor Aegon

Branche

Licht stijgende winst voor Aegon

Aegon heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een onderliggende winst van € 549 mln geboekt. De van oorsprong Nederlandse verzekeraar kwam daarmee hoger uit dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder, toen € 514 mln werd bijgeschreven.

De nettowinst bedroeg € 350 mln, blijkt uit de cijfers. Ook de omzet van Aegon steeg flink, naar ruim € 2,4 mld. Zo sloot de verzekeraar voor € 518 mln aan nieuwe levensverzekeringen. Dit komt vooral uit de Verenigde Staten, in Nederland en Groot-Brittannië krimpt de markt. Verder werd het bedrijf geholpen door een sterke Amerikaanse dollar en goede ontwikkelingen bij vermogensbeheer.

Solvabiliteit
Delta Lloyd kreeg deze week flinke klappen doordat de solvabiliteit daalde. Ook die van Aegon ging omlaag, naar 206%, maar bleef beduidend hoger dan Delta Lloyds 179%. Voor het Solvency II-regime verwacht de verzekeraar nu op een solvabiliteit tussen de 140% en 170% uit te gaan komen. Het zijn lagere percentages dan eerder dit jaar. De solvabiliteit stond na het eerste kwartaal nog op 216%, de verwachtingen voor onder het nieuwe Solvency-regime lagen bij publicatie van de jaarcijfers nog tussen de 150% en 200%, meldt het FD.

Reageer op dit artikel