nieuws

KPMG gaat samenwerken met Matchi

Branche

KPMG gaat samenwerken met Matchi

De internationale KPMG-organisatie gaat nauw samenwerken met Matchi, een wereldwijd opererend platform dat grote banken en verzekeringsmaatschappijen koppelt aan fintech start-ups. Met het samenwerkingsverband hoopt KPMG dat grote klanten in de financiële dienstverlening toegang krijgen tot de nieuwste innovaties. “Fintech start-ups zijn bezig om het financiële landschap in hoog tempo te veranderen en we zien in toenemende mate samenwerking ontstaan tussen de gevestigde orde en innovatieve start-ups”, zegt Daniël Horn, oprichter van KPMG Innovative Startups.

Horn wil met Matchi grote ondernemingen in de financiële wereld helpen bij hun keuze voor de meest geschikte technologische oplossingen. Bovendien wil KPMG financiële instellingen bij staan in het toetsen van de kwaliteit van dit soort kleine startups. Ook wil KPMG de start-ups helpen om zich verder te ontwikkelen en hun ideeën bijvoorbeeld door fusies en overnames dichter naar de markt te brengen.

Het samenwerkingsverband laat, volgens Horn, zien dat KPMG wereldwijd haar kennis en deskundigheid op het gebied van nieuwe financiële technologieën wil uitbreiden. “Zo hebben wij recent initiatieven op het gebied van innovatie ontwikkeld in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Luxemburg, Nederland en Israël. Samen met grote financiële ondernemingen kijken we bijvoorbeeld naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kredietverlening, de nieuwe generatie betaalsystemen, nieuwe technologieën voor vermogensbeheer en de mogelijkheden om computercriminaliteit effectiever te bestrijden. Het samenwerkingsverband met Matchi stelt ons in staat meer vaart te maken met het invoeren van dit soort nieuwe technologieën bij onze klanten”, zegt Horn.

Reageer op dit artikel