nieuws

Fred Lingg in directie Aplaza

Branche

Fred Lingg in directie Aplaza

Fred Lingg is per 1 juli toegetreden tot de directie van Aplaza, het platform voor ketenintegratie. Lingg vormt samen met Marco Hendrickx de directie van Aplaza. Lingg was de afgelopen negen jaar directeur Financiële Intermediairs bij Unit4, dat samen met Anva eigenaar is van Aplaza.

Volgens Lingg heeft zijn overstap niets te maken met de reorganisatie binnen Unit4. “Als dat zo was geweest, had ik mijn heil wel buiten Unit4 gezocht. Zij zijn natuurlijk wel voor 50% aandeelhouder in Aplaza. Het is wel zo dat ik meer een ondernemer ben en die kwaliteiten bij Aplaza beter tot hun recht komen.”

Digitaal is de norm
Lingg gaat zich inzetten om het gebruik van Aplaza door verzekeraars en adviseurs verder te vergroten. “Onze slogan wordt ‘Digitaal is de norm’ en dat is nog lang niet bij alle partijen het geval. Er is op het terrein van digitalisering van processen nog een hoop te doen en ik wil mij daar voor inzetten.”

Gebruik
Aplaza wordt door verzekeraars, serviceproviders en adviseurs gebruikt voor het sluiten van transacties, het aanbieden van diensten en de distributie van berichten en documenten. Aangesloten softwarepakketten zijn Dias (Unit4), Anva, Assistent en A.I. Automatisering. Aangesloten aanbieders zijn o.a. Aegon, ASR, Arag, Avéro Achmea, De Goudse, De Zeeuwse, Delta Lloyd, Erasmus Leven, Legal & General, London Verzekeringen, NN, Nh 1816, Vivat (voorheen Reaal) en Voogd & Voogd.

Reageer op dit artikel