nieuws

Delta Lloyd benoemt RvC-lid Rob Ruijter tot voorzitter

Branche

Delta Lloyd benoemt RvC-lid Rob Ruijter tot voorzitter

Rob Ruijter (1951) is per 1 oktober 2015 de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd. Hij volgt daarmee Jean Frijns op, die zijn conclusies trok uit de verloren rechtszaak tegen toezichthouder DNB.

Ruijter was al lid van de RvC van Delta Lloyd en schuift nu door naar de voorzitterspositie. Bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering zal de RvC waarschijnlijk een kandidaat voordragen om de RvC weer te completeren. Ruijter is pas sinds vorig jaar lid van de RvC en is binnen Delta Lloyd onder meer voorzitter van de Remuneratie Commissie en lid van de Audit Commissie en Risk Commissie. Ruijter is geen onbekende met bedrijven die zware tijden kende. In 2010 was hij tijdelijk directievoorzitter van het intern verdeelde technologiebedrijf ASM International. Diezelfde functie vervulde hij bij het aan een faillissement ontsnapte slachtbedrijf Vion.

Ruijter is de opvolger van Frijns die na de verloren rechtszaak tegen DNB besloot om per 1 oktober op te stappen. “Wij zijn dankbaar voor de deskundigheid en betrokkenheid van Jean Frijns. Wij waarderen het feit dat hij zijn rol als voorzitter van de Raad van Commissarissen altijd heeft vervuld in het belang van alle stakeholders”, zegt Ruijter over Frijns.

Reageer op dit artikel