nieuws

Bezoekers amweb reageren verdeeld op ambities Anbang

Branche

Bezoekers amweb reageren verdeeld op ambities Anbang

We vroegen de bezoekers van amweb of Vivat met de Chinese aandeelhouder Anbang nu ook voor ASR moet gaan. De meningen zijn verdeeld.

Gerard van Olphen zei eerder op amweb dat de Chinezen willen consolideren en dat ze het niet bij Vivat willen laten. ASR ligt voor de hand als volgende prooi, maar een meerderheid van 40% van de bezoekers op amweb vindt dat ‘buitenlandse partijen niet genoeg kennis hebben van de Nederlandse markt’ om succes te hebben.

Een bijna even grote groep van 36% zegt dat Anbang gewoon meer Nederlandse verzekeraars mag opkopen. En een kwart (24%) meldt dat de Chinezen maar eerst eens hun eigen economische problemen moeten oplossen.

De nieuwe peiling gaat over de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam in de zaak van Delta Lloyd tegen DNB. De rechtbank vond dat DNB de opdracht om CFO Emiel Roozen heen te zenden toch veel beter moest beargumenteren. Maar Delta Lloyd trok zich gisterochtend terug en stuurde Roozen weg. Van de toezichthouder valt toch niet te winnen, menen velen. Ook al zet de rechtbank onmiskenbaar vraagtekens bij het optreden van de toezichthouder. Is DNB te machtig geworden? Stem mee!

[poll15]

Reageer op dit artikel