nieuws

Zorgverzekeraars en werknemers in patstelling over cao

Branche

Zorgverzekeraars hebben nog geen cao-akkoord bereikt met hun werknemers. Ook op de laatste overlegdatum is er geen vooruitgang geweest. Het verschil tussen wat vakorganisaties en werkgevers willen is te groot. Dat maakt vakbond De Unie bekend.

Volgens De Unie blijven de werkgevers vasthouden aan hun loonbod van 0,5%. “De landelijke salarisontwikkeling van de cao’s die in 2015 zijn afgesloten is rond 1,5%. De salarisontwikkeling blijft daarbij op een vergelijkbaar niveau als de inflatie. Dat is ook wat wij tenminste willen bereiken voor de werknemers in de sector Zorgverzekeraars”, aldus De Unie.

Zorgverzekeraars en vakorganisaties willen een bedrijfstak-cao om te voorkomen dat de werkgevers naar steeds lagere salariskosten gaan streven om zo een goedkopere zorgverzekering te kunnen aanbieden dan hun concurrenten. De onderhandelende partijen hebben nu besloten het cao-overleg over de zomer heen te tillen. Na de zomer willen de zorgverzekeraars en vakorganisaties onderzoeken hoe zij uit de patstelling kunnen komen.

Reageer op dit artikel