nieuws

Zomerserie (9): zeven vragen aan Karin Korstanje (DAS)

Branche

Zomerserie (9): zeven vragen aan Karin Korstanje (DAS)

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De negende in de serie is Karin Korstanje, Chief Legal Business bij DAS.

1. Wat doe jij in de zomer? Wordt er dan nog wel gewerkt? 
“Natuurlijk wordt er gewerkt! Wij zijn volop bezig met de strategische plannen voor volgend jaar. Daar gaan we in de komende maanden, ook samen met onze distributiepartners, een goede invulling aan geven. En tegelijkertijd zijn we bezig zijn met de ‘ongoing business’.”

2. Wat zou je na de zomer niet meer willen doen? 
“Te veel tijd besteden aan zaken, waar ik geen energie van krijg. Ik wil mijzelf dwingen om mij nog meer toe te leggen op de dingen die er echt toe doen. Zowel zakelijk als privé.”

3. Wat is je boodschap aan Merel van Vroonhoven?
“Ik nodig haar van harte uit eens bij DAS langs te komen! Ik zou het leuk vinden om met haar en de vele vrouwen in onze organisatie visies te delen.”

4. Als je het voor het zeggen had, wat zou je dan morgen meteen veranderen aan de verzekeringsbranche? 
“Meer vrouwen in de boardrooms ……”

5. Welk boek ga je lezen? 
“Een boek van de Japanse schrijver Haruki Murakami: de kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren. Een magisch-surrealistisch boek over vriendschappen en identiteit.”

6. Van welke industrie of welk bedrijf zou de verzekeringsbranche wat kunnen leren?
“Van de uitzend- en detacheringsmarkt. In deze branche gaat alles primair over vraag en aanbod en daarin de beste te zijn. Er geldt een sterke en gezonde competitie daarin moet je uitblinken. Second-best bestaat niet, dan verlies je marktaandeel.”

7. Welke innovatie gaat de branche (binnen jouw werkgebied) echt veranderen?
“Denken in ‘ hybride’ oplossingen die verder gaan dan alleen verzekeringsoplossingen. MKB’ers die continu uitdagingen hebben en klanten die direct (24/7) ontzorgd willen worden vragen om een andere manier van adviseren. Onze juridische én financiële dienstverlening speelt hierop in.”

Eerdere zomergasten staan hier.

Reageer op dit artikel