nieuws

Zomerserie (4): zeven vragen aan David Jongeleen van TAF

Branche

Zomerserie (4): zeven vragen aan David Jongeleen van TAF

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De vierde in de serie is David Jongeleen, directeur bij TAF.

1.Wat doe jij in de zomer? Wordt er dan nog wel gewerkt?
“Deze zomer wordt er keihard gewerkt bij TAF. Hoewel iedereen spreekt van een komkommertijd is het bij ons topdrukte waarbij de inzet van studenten en vakantiekrachten het vele werk verlichten. Juist nu de woning- en hypotheekmarkt aantrekt doen wij volop mee met onze business. Hoewel een dipje voor de mensen lekker zou zijn, gaat de drukte volop door. Maar omdat het uiteindelijk ook zomervakantie is voor ons gezin, vertrekken wij voor een paar weken naar Fuerteventura om te reizen en te rusten.”

2.Wat zou je na de zomer niet meer willen doen?
“Afgelopen maanden zijn we erg druk geweest om nieuwe collega’s te vinden voor de verschillende vakgebieden in ons bedrijf. Zonder deze mensen was het lastig om nieuwe businessplannen te ontwikkelen. Nu deze mensen aan boord zijn en nagenoeg ingewerkt is er eindelijk ruimte voor het opzetten en uitvoeren van nieuwe plannen. Het is leuk om vooruit te kijken.”

3.Wat is je boodschap aan Merel van Vroonhoven van de AFM?
“Stimuleer innovatie en ondernemerschap in de financiële branche. Het huidige toezicht werkt verstikkend en slaat vooruitgang dood. Doseer uw toezicht!”

4.Als je het voor het zeggen had, wat zou je dan morgen meteen veranderen aan de verzekeringsbranche?
“Aanbieders en bemiddelaars die niet het beste product met de beste dienstverlening nastreven hebben in ons land niets te zoeken. Het woord dienstverlening herbergt een belofte waar de consument op moet kunnen vertrouwen. Voor de toekomst moet dat vanzelfsprekend zijn!”

5.Welk boek ga je lezen?
“Ik ben een liefhebber van reisverhalen en ook zeilfanaat. Deze zomervakantie ga ik weer lezen over de reis van Eilco Kasemier die in 1976 vertrok voor een reis rond de wereld met zijn schip Bylgia. Hij voer als eerste en en nog steeds enige Nederlander van Oost naar West solo de wereld rond. Een prachtig verhaal dat ik eens in de zoveel tijd weer herlees.”

6.Van welke industrie/welk bedrijf zou de verzekeringsbranche wat kunnen leren?
“De muziek industrie werd razendsnel geconfronteerd met een verdienmodel dat geen bestaansrecht meer had. Door oprukkende nieuwe technieken en daardoor een snel veranderend consumentengedrag werd de branche gedwongen tot innovatie en zoektochten. Met grote veerkracht is deze branche getransformeerd naar een model dat voor aanbieders en afnemers goed werkbaar is. De ontwikkelingen gaan nog steeds door en er wordt anders dan in de financiële branche niet geklaagd. Tja, en een voordeel voor de muziekbranche is dat het er altijd swingt.”

7.Welke innovatie gaat de branche (binnen jouw werkgebied) echt veranderen?
“Ik verwacht veel van technieken die de identificatie en autorisatie van klanten op afstand mogelijk maken zodat absolute juridische zekerheid voor beide partijen is veiliggesteld en grote belangen zonder papier en handtekeningen kunnen worden behartigd. Nu werken verschillende partijen met experimentele tussenvormen die een schijnzekerheid bieden maar gedreven door commerciële honger worden ingezet.”

Eerdere zomergasten staan hier.

Reageer op dit artikel