nieuws

Zomerserie (3): zeven vragen aan Annette van de Wetering (D&O)

Branche

Zomerserie (3): zeven vragen aan Annette van de Wetering (D&O)

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De derde in de serie is Annette van de Wetering, directeur van Bureau D&O.

1. Wat doe jij in de zomer? Wordt er dan nog wel gewerkt?
“Mag ik voor eens en altijd ontkrachten dat er in de zomer niet gewerkt zou worden?! Niet alleen bij Bureau D&O blijven we aan de slag, ook bij andere kantoren zie ik dat de bedrijvigheid gewoon doorgaat. Tja, klanten blijven hun wensen houden hè. Natuurlijk, het tempo gaat wat omlaag, maar dat geeft ook de gelegenheid om eens rustig te gaan zitten en je te bezinnen op de volgende stappen na de vakantie. Dus ja, naast pootje baden in de zee, wordt er ook nog gewerkt!”

2. Wat zou je na de zomer niet meer willen doen?
“Het is een droom dat we na de vakantie als branche elkaar gaan versterken in plaats van elkaar afbreken. Het polariseren en het snelle scoren over andermans rug, daar heb ik nu wel genoeg van. Lieve mensen, dat hebben we toch niet nodig om onszelf te bewijzen?”

3. Wat is je boodschap aan Merel Vroonhoven?
“Beste Merel, om jouw doelstellingen met onafhankelijk financieel adviseurs te bereiken zou je meer aandacht kunnen besteden aan die partijen die invloed hebben op deze groep. Denk eens aan serviceproviders en automatiseerders die via hun systemen grote kwaliteitslagen kunnen maken bij duizenden intermediairs in één keer. Betrek hun bij je plannen.”

4. Wat is je boodschap aan Jeroen Dijsselbloem?
“Dag Jeroen, mag ik je vragen om die hoeveelheid maatregelen die je op onze branche hebt losgelaten de tijd te geven om te gaan werken? Stop even met extra regels of aanpassingen op huidige regels, maar geef ons de mogelijkheid om het succesvol te implementeren! Dank! En een fijn zomerreces gewenst!”

5. Van welke industrie zou de verzekeringsbranche wat kunnen leren?
“Van de hotellerie! De mensen die hierin werken weten bij uitstek hoe je gastvrijheid invult, hoe je een goed klimaat schept, geborgenheid geeft en reageert op de individuele wens van de klant. We zullen excelleren als we dat gevoel in onze branche weten te integreren.”

6. Welke innovatie gaat de branche echt veranderen?
“Beter gebruik van klantdata. Uit ieder onderzoek blijkt dat klanten van hun adviseur verwachten dat hij proactief handelt. Dit gebeurt nog altijd te weinig. Het analyseren en gebruiken van klant-data zal hier (hopelijk) verandering in brengen.”

7. Welk boek ga je lezen?
“De nieuwste van John Grisham. Zie je het voor je? Ligstoel, zon, drankje, grote glimlach en lezen maar. Fijne vakantie allemaal!”

Bekijk hier de eerdere delen uit de Zomerserie.

Reageer op dit artikel