nieuws

Zomerserie (2): zeven vragen aan Boudewijn van Uden van a.s.r.

Branche

Zomerserie (2): zeven vragen aan Boudewijn van Uden van a.s.r.

In de zomerluwte komt amweb met een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Luchtig, maar toch prikkelend. We leggen ze tien vragen voor, waarvan ze er zeven moeten beantwoorden. De tweede in de serie is Boudewijn van Uden, Directeur Corporate Communicatie a.s.r.

1.Wat doe jij in de zomer? Wordt er dan nog wel gewerkt?
“Ik ga lekker een paar weken met vakantie. Via enkele stops in Frankrijk naar Noord Spanje. Er wordt intussen zeker doorgewerkt. Een echte hele stille periode is er eigenlijk niet meer. Daarom stemmen we met naaste collega’s elkaars vakantieperiodes af. Bij Communicatie bereiden we ons juist in de zomerperiode voor op de publicatie van de halfjaarcijfers in augustus.”

2.Wat zou je na de zomer niet meer willen doen?
“Mijn hoop is eigenlijk gevestigd op een mooie nazomer, zodat ik kan blijven doen wat ik ook ’s zomers doe: in mijn vrije tijd af en toe op de racefiets zitten. Ik merk dat ik steeds meer een hekel aan slecht en koud weer krijg. Ik heb niets dat ik zo nodig niet meer wil doen.”

3.Wat is je boodschap aan Merel van Vroonhoven?
“Blijf de dialoog zoeken met de bedrijfstak en zorg dat je goed op de hoogte bent van de positieve ontwikkelingen die in gang zijn gezet. Ondersteun die actief vanuit de AFM.”

4.Als je het voor het zeggen had, wat zou je dan morgen meteen veranderen aan de verzekeringsbranche?
“Ik zou de bedrijfstak meer echt innovatievermogen toewensen. Er gebeurt al het nodige maar een echte ‘breakthrough’ is er nog niet.”

5.Welk boek ga je lezen?
“In de vakantie moet het voor mij lichte kost zijn. Er liggen de nodige boeken waar ik nog niet aan toe gekomen ben. De autobiografie van John Cleese wil ik zeker lezen.”

6.Van welke industrie/welk bedrijf zou de verzekeringsbranche wat kunnen leren?
“Laatst was ik bij een lezing van iemand van IKEA. Die vertelde over hun filosofie en de wijze waarop die consequent vorm en inhoud wordt gegeven. Dat vond ik heel leerzaam. Een eigen richting volgen en je daarbij zo min mogelijk laten afleiden. Moeilijk en knap.”

7.Wie wil je op vakantie echt niet tegenkomen?
“Niemand in het bijzonder hoor. Tijdens vakanties kom ik zo af en toe wel een bekende tegen. Eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg. Vaak maak je dan een praatje en vervolgens gaat ieder weer zijn eigen weg. Men ‘respecteert’ elkaars vakantie-privacy. Waar ik een hekel aan heb is als er niet dringend zakelijk gebeld wordt, ik aangeef dat ik met vakantie ben en mensen vervolgens toch gewoon hun verhaal of probleem voorleggen.”

De eerste in de zomerserie was Wilfred Mooij van Geijsel Kroon.

Reageer op dit artikel