nieuws

Wesley van ’t Hof: ‘Arme consument nog langer de dupe’

Branche

Wesley van ’t Hof: ‘Arme consument nog langer de dupe’

“Je bent nu ‘vakbekwaam’ als je in 1968 je Assurantiebezorger A hebt behaald, 40 jaar uit de sector bent geweest en in 2011 een drietal ‘snurksessies’ (PE genoemd) hebt uitgezeten. Een blamage. Laten we ons eens druk maken om die arme consument, die nu nog eens anderhalf jaar langer de dupe kan zijn van mogelijk verkeerd advies van minder bekwame of zelfs ongekwalificeerde adviseurs!” Dat schrijft Wesley van ’t Hof in een reactie op het door Dijsselbloem verleende examenuitstel.

De directeur van opleider Hoffelijk Financieel zegt: “Even voor de duidelijkheid: het is niet zo dat ik adviseurs de extra tijd niet gun, integendeel, het is alleen dat ik de consument nou eenmaal nóg liever een vakbekwame adviseur gun. En ik weet: iemand met een papiertje is niet per definitie vakbekwaam en iemand zonder papiertje niet per definitie niet vakbekwaam. Maar enige objectieve maatstaf maakt het allemaal wel wat beheersbaarder.”

Niet bijgeschoold
Sommige adviseurs hebben in 2011 voor het laatst PE gevolgd, stelt Van ’t Hof. “Dat betekent dat zij onderhand al vier jaar niet (aantoonbaar) zijn bijgeschoold; dat betekent dat de cliënt van een dergelijke adviseur al vier jaar niet verzekerd is van advies door een vakbekwame adviseur. Doordat de termijn nu verlengd wordt tot 1 januari 2017, kan die situatie nog eens anderhalf jaar voortduren.”

Blamage
“Laten we ons eens druk maken om die arme consument, die nu nog eens anderhalf jaar langer de dupe kan zijn van mogelijk verkeerd advies van minder bekwame of zelfs ongekwalificeerde adviseurs! Je bent nu ‘vakbekwaam’ als je in 1968 je Assurantiebezorger A hebt behaald, 40 jaar uit de sector bent geweest en in 2011 een drietal ‘snurksessies’ (PE genoemd) hebt uitgezeten. Een blamage. Winnen we hiermee het vertrouwen in de financiële sector (het oorspronkelijke doel van heel deze stelselwijziging) terug? Ik denk dat we hiermee het tegenovergestelde bereiken.”

Reageer op dit artikel