nieuws

Meer financiële producten via internet verkocht

Branche

Meer financiële producten via internet verkocht

Het aantal Nederlanders dat frequent online boodschappen doet, is gestegen van 7,5 miljoen in 2013 naar 7,9 miljoen vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ten opzichte van vorig jaar kochten deze frequente e-shoppers vaker aandelen, financiële producten en verzekeringen online, het CBS registreerde een toename van 19% naar 22%.

Reizen, kleding en tickets zijn de populairste producten onder Nederlandse e-shoppers. Maar ten opzichte van het voorgaande jaar kochten vooral meer mensen spullen voor het huishouden, waaronder meubels, wasmachines en speelgoed. Het statistiekbureau registreerde hier een toename van 31% naar 39%. Ook levensmiddelen, cosmetica en schoonmaakproducten werden vaker online aangeschaft.

De overgrote meerderheid (94%) van de Nederlandse e-shoppers kocht vorig jaar bij aanbieders uit eigen land. 28% kocht daarnaast (ook) goederen of diensten uit andere EU-landen. Een vijfde kocht producten van buiten de EU.

E-shoppers gebruiken verschillende manieren van betalen. Vrijwel iedereen (92%) heeft hier in 2014 internetbankieren voor gebruikt. Ruim vier op tien gebruikten (ook) wel eens de creditcard, en drie op de tien betaalden contant of via een bankoverschrijving. De prepaid card en e-wallet werden nauwelijks gebruikt.

Reageer op dit artikel