nieuws

Gerard van Olphen topman Vivat

Branche

Gerard van Olphen topman Vivat

Gerard van Olphen wordt de topman van Vivat. Hij treedt daarom terug als voorzitter van SNS Reaal. Wim Henk Steenpoorte die binnen het bestuur van SNS Reaal verantwoordelijk was voor het verzekeringsbedrijf neemt afscheid van het concern en krijgt geen rol binnen Vivat.

SNS Reaal maakte zondag bekend dat de verkoop van Vivat aan Anbang is afgerond. Alle aandelen in Vivat zijn aan Anbang geleverd. Gerard van Olphen is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Vivat. Overige bestuursleden zijn: Albert Bakker (COO), Xiao Wei Wu (CTO, Chinese nationaliteit) Tang Lan (CFRO, Britse nationaliteit) en Feng Zhang (HR, Chinese nationaliteit).

Strategie
De Raad van Bestuur van Vivat zal zich onder meer bezig houden met het begeleiden van de strategische veranderingen bij Vivat en haar merken. Daarnaast geeft het bestuur nadrukkelijk ondersteuning aan de Nederlandse en Europese strategie van Anbang.

Nederlands team
De Nederlandse verzekeringsactiviteiten zullen onder voorzitterschap van Gerard van Olphen worden aangestuurd door een Nederlands team met Seada van den Herik (directievoorzitter Zwitserleven), Jacob de Wit (directievoorzitter Actiam), Arjen Schouten (CFO) Willem Horstmann (CFRO) en Albert Bakker (COO). Op Albert Bakker na is dat het bestaande directieteam. Voorheen zat ook Marcel van der Meulen daar nog bij, maar hij trad begin dit jaar onverwacht terug als directievoorzitter van Reaal.

Steenpoorte
Wim Henk Steenpoorte, die binnen het bestuur van SNS Reaal verantwoordelijk was voor het verzekeringsbedrijf keert niet terug. Gerard van Olphen: “Een bijzonder woord van dank is op zijn plaats richting Wim Henk Steenpoorte. Onder zijn leiding heeft het directieteam de verzekeraar op een zorgvuldige wijze als zelfstandig bedrijf neergezet en klaargemaakt voor de verkoop. Daarbij stonden de belangen van de klanten van de merken van Vivat en de medewerkers altijd voorop.”

RvC
Jan Nooitgedagt blijft voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vivat. Nooitgedagt is teruggetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van SNS Reaal. De Raad van Commissarissen bestaat naast Nooitgedagt uit Miriam van Dongen (Nederlandse nationaliteit) Pierre Lefèvre (Belgische nationaliteit) Ming He (Amerikaanse nationaliteit) Kevin C.K. Shum (Britse nationaliteit).

Nu de verkoop van VIVAT definitief is geworden zal de band tussen de holding SNS Reaal en SNS Bank binnenkort worden verbroken. De holding zal daarna, nadat deze aan haar verplichtingen heeft voldaan, worden ontmanteld.

Reageer op dit artikel