nieuws

FNV: ‘Verkoop Vivat waarschijnlijk beste optie voor werkgelegenheid’

Branche

FNV: ‘Verkoop Vivat waarschijnlijk beste optie voor werkgelegenheid’

De FNV Finance is blij met de verkoop van Vivat aan de Chinese Anbang. Volgens de vakbond is er nu een kans voor Vivat-medewerkers om hun baan te behouden. “Goed nieuws voor de werkgelegenheid van de werknemers van onder andere REAAL en Zwitserleven. Anbang is de enige die Vivat wilde kopen en die bereid is om voldoende kapitaal in het bedrijf te investeren om het als geheel weer een toekomst te geven”, zegt Karin Heynsdijk, bestuurder FNV Finance.

De vakbond gaat ervan uit dat Anbang de Nederlandse verzekeringsmarkt wil verstevigen. Toch is de FNV nog wel huiverig: “De aandeelhouder zal verlangen dat de resultaten beter worden. De kans bestaat dat Vivat-medewerkers alsnog hun baan verliezen en dat is natuurlijk een hard gelag”, waarschuwt Heynsdijk. De FNV zegt de Chinese verzekeraar dan de komende tijd ook kritisch volgen en waar nodig afspraken maken in het belang van de medewerkers.

Reageer op dit artikel