nieuws

Drie banken uitverkoren om beursgang ABN Amro te begeleiden

Branche

Drie banken uitverkoren om beursgang ABN Amro te begeleiden

Drie zakenbanken, ABN Amro Bank zelf, Deutsche Bank en het Amerikaanse Morgan Stanley, zijn aangewezen om de beursgang van ABN Amro Group in goede banen te leiden. NLFI, de stichting die de aandelen ABN namens de Staat beheert, heeft het trio vrijdag benoemd tot wereldwijde coördinator. Dat is de belangrijkste rol in het begeleidingsproces.

Aan het besluit ging een uitgebreide selectieprocedure vooraf, waarbij volgens NLFI zowel naar prijs als kwaliteit is gekeken. Als onderdeel van het selectieproces hebben de zakenbanken bovendien bevestigd dat zij in bezit zijn van de vereiste vergunningen, dat zij een beloningsbeleid hebben dat voldoet aan de Europese normen, dat zij voldoen aan internationale sociale standaarden en dat zij zich onvoorwaardelijk conformeren aan de door NLFI opgestelde contracten. Voor de rol van wereldwijde coördinator werden in een eerdere fase wel veertien mogelijke kandidaten genoemd, waaronder ook ING, Rabobank en het Amerikaanse zwaargewicht Goldman Sachs.

NLFI start nu de verdere selectie van zakenbanken voor de minder belangrijke rollen van ‘bookrunner’ en ‘co-lead manager’.

Er is geen vast tijdschema voor de voorgenomen beursgang, benadrukte NLFI vrijdag. Eerder is de verwachting uitgesproken dat het eerste deel, van 20 tot 30 procent van de aandelen, dit najaar terug naar de beurs gaat.

Reageer op dit artikel