nieuws

RFD wil duidelijkheid scheppen in markt serviceproviders

Branche

RFD wil duidelijkheid scheppen in markt serviceproviders

Met een whitepaper ‘Serviceproviders onder de loep’ wil het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RFD) meer duidelijkheid en eenduidigheid verschaffen in de wereld van de serviceproviders. 

“Omdat er geen algemeen aanvaarde definitie van een serviceprovider is en vele bedrijven zich dus serviceprovider noemen of zo worden gezien, worden daardoor vaak alle serviceproviders op één hoop gegooid. Dat is zeker niet terecht. Dat is voor RFD aanleiding geweest om met een verbeterde indeling te komen en verschillende typen te onderscheiden. Hierdoor ontstaat meer inzicht in de markt van serviceproviders”, meent het RFD.

Vele gedaantes
Volgens het RFD zijn serviceproviders er in vele gedaanten en types. “Het soort dienstverlening dat ze bieden verschilt enorm. Maar ook hoe ze als concern georganiseerd zijn, of ze werken met een eigen bemiddelaar, zijn ze full service of niet, hebben ze een specialisme en zijn ze financieel sterk of niet.”

Twee groepen
RFD onderscheidt twee groepen serviceproviders: besloten en open serviceproviders. Besloten serviceproviders werken voor een beperkte selectieve groep intermediairs. Bij open serviceproviders, zijn de toegangseisen minder streng en kan ieder intermediair zich aansluiten. De besloten serviceproviders worden weer onderverdeeld in samenwerkingsverbanden en franchisegevers. Bij de open serviceproviders maakt RFD de verdeling naar full service providers, semi full service providers en gespecialiseerde serviceproviders.

Meer inzicht
Door deze indeling ontstaat er volgens het RFD meer inzicht en eenduidigheid in de markt van serviceproviders. “Dat is prettig voor de serviceproviders zelf en verzekeraars kunnen op basis van de nieuwe typeringen in hun distributiebeleid gefundeerde keuzes maken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.