nieuws

Loek Sliepen: ‘Mijn grote wens is uitgekomen: mijn verhaal is opgepakt’

Branche

Loek Sliepen: ‘Mijn grote wens is uitgekomen: mijn verhaal is opgepakt’

Hoewel het geplande debat over Wft-examens in de Tweede Kamer gisteravond niet doorging, is de ongeneeslijk zieke adviseur Loek Sliepen positief. Kamerlid Aukje de Vries (VVD) kon haar motie waarin ze een uitzonderingsregeling voor schrijnende gevallen bepleit, niet indienen omdat het debat op het laatste moment werd afgeblazen. Wel stond ze de adviseurs die op het debat waren afgekomen te woord. Sliepen: “Ik ben al lang blij dat ik word gehoord. Vier maanden geleden vond ik bij geen enkele instantie gehoor. Nu ligt er een motie klaar en wil zelfs de AFM met mij praten.”

Edwin Herdink (CFD) riep adviseurs eerder deze week op om met hem mee te gaan naar Den Haag en het plenaire debat over de Wft-examens bij te wonen. In dat debat zou Kamerlid Aukje de Vries pleiten voor meer uitstel én voor een aparte regeling voor schrijnende gevallen die door ziekte hun Wft-examens niet kunnen maken. Tot grote vreugde van Herdink waren meer dan 50 adviseurs naar Den Haag afgereisd. De teleurstelling was dan ook groot toen bekend werd dat het debat werd afgeblazen wegens urgentere zaken en doorschuift naar volgende week woensdagochtend.

Wispelturig
Kamerlid Aukje de Vries kon nog wel tijd vrijmaken om de groep adviseurs, onder wie Loek Sliepen, kort te woord te staan. “De Kameragenda is wispelturig en het is erg jammer dat het debat vanavond niet doorgaat”, zei De Vries tegen de adviseurs. Ze kon nog niet zeggen of andere partijen haar motie zullen steunen. Wel wilde De Vries de adviseurs graag nog iets op het hart drukken: “Maak de examens en stel het niet langer uit.”

Niet stoppen
Sliepen lijdt sinds twee jaar aan kanker, maar wist desondanks zijn eenmansadvieskantoor in Roermond voort te zetten. Even zag het er naar uit dat hij de reis van Limburg naar Den Haag niet kon maken, maar dankzij een bevriende klant wist hij donderdagavond toch de Tweede Kamer te bereiken. Sliepen peinst er niet over te stoppen met zijn advieskantoor. “Ik ben 58 jaar en werk al 35 jaar onafgebroken als zelfstandig assurantieadviseur. Mijn klanten zijn mijn alles. Mijn vrouw komt natuurlijk op de eerste plek maar daarna komen toch echt mijn klanten”, benadrukt de adviseur. Hoewel de artsen hem in januari nog maar drie maanden gaven, gaat het nu weer een stuk beter met de Limburgse adviseur. “Ik geloof er weer in. Ik ga in ieder geval niet niks doen. Zodra de mogelijkheid zich voordoet dan ga ik het examen maken”, zegt Sliepen.

De adviseur heeft aangegeven om als zijn gezondheid het toestaat, volgende week woensdag opnieuw aanwezig te zijn. Om de toewijding en moeite van Sliepen te eren, verklaarde Edwin Herdink de Limburgse adviseur tot ere-lid van de CFD.

Reageer op dit artikel