nieuws

Kwart bankmedewerkers vreest voor baan

Branche

Kwart bankmedewerkers vreest voor baan

Bijna de helft van de bankmedewerkers is min of meer onzeker over hun baan en zelfs een kwart vreest zijn baan kwijt te raken. Dat blijkt uit een factsheet van detacheringsbureau Michael Page Nederland.

Volgens Mischa Voogt, managing director van Michael Page Nederland, is de vrees voor het baanverlies logisch. “De afgelopen jaren wordt bij vrijwel alle banken flink gereorganiseerd. Kostenbesparing en automatisering zijn de belangrijkste redenen. Het is dus niet zo gek dat medewerkers onzeker worden over hun baan. Er wordt bovendien veel gevraagd van bankmedewerkers, zowel door klanten, de maatschappij als de eigen organisatie. Er staat veel druk op.”

Bankiers houden hun ogen dan ook open voor mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Van de ondervraagden geeft 85% open te staan voor een nieuwe baan, maar slechts 17% kijkt daarvoor buiten de sector. Die percentages veranderen wel bij de vraag wat een bankier zou doen als de bonussen in de sector verder teruggedrongen worden. Dan geeft 16% aan een baan in dezelfde sector in het buitenland te nemen, 23% overweegt dan in een andere sector in Nederland te gaan werken en 61% zegt loyaal te blijven. Voogt: “Ervaring leert dat de overstap naar een andere sector moeilijk is: veel corporate organisaties buiten de bankbranche zijn niet happig om nu bankiers aan te nemen. Overstappen is dus lastig. Ook wat betreft cultuur zijn het verschillende werelden.”

Reageer op dit artikel