nieuws

Hoffelijk duikt onder prijs voor herexamens

Branche

Hoffelijk duikt onder prijs voor herexamens

Hoffelijk Financieel introduceert een ‘herkansingsaanbod’ voor alle examenkandidaten die zijn gezakt, van welk opleidings-of exameninstituut zij dan ook afkomstig zijn. Zij kunnen voor € 75 een herexamen boeken. In het tarief is een diagnostische toets en persoonlijk studie- en planningsadvies inbegrepen.

In de markt kost een herexamen tussen de € 110 en €125. Het examentarief van €75 ligt volgens Hoffelijk onder de kostprijs. “We nemen daarmee een deel van de kosten die met herkansen zijn gemoeid voor onze rekening”, aldus de toelichting.

Solidair
Hoffelijk Financieel zegt zich met deze regeling solidair te verklaren met álle kandidaten die wel graag willen en kunnen, maar toch nog niet zijn geslaagd. “Deze solidariteit uitten we eerder al door voor onze deelnemers een ‘slagingsgarantie’ af te geven. Hier voegen we nu een concept aan toe voor álle examenkandidaten.”

Pervers
Ook wil de opleider met het concept de perverse prikkel uit het systeem halen. “De prikkel om er alles aan te doen om herkansingskosten te voorkomen, is niet vanzelfsprekend in de huidige situatie waarin opleiders (vaak) ook de examinering faciliteren. Ook op examens zit immers een marge. Een opleider annex exameninstituut verdient dus meer aan een deelnemer die zakt dan op een deelnemer die slaagt. Voor ons reden om dit anders in te gaan richten en voortaan een deel van de lasten van herkansingen te gaan dragen.”

Toets
Een kandidaat die zich aanmeldt voor een herexamen bij Hoffelijk Financieel krijgt eerst een diagnostische toets voorgeschoteld. Op basis daarvan worden bepaalde studieactiviteiten aangeraden. “Dat mag uiteraard met opleidingsmateriaal van Hoffelijk, maar dit is nadrukkelijk niet het doel van deze regeling en dus zeker géén voorwaarde om van de herkansingsregeling gebruik te kunnen maken”, aldus de toelichting.

Reageer op dit artikel