nieuws

Dijsselbloem gaat ‘nadenken’ over uitstel Wft-examens

Branche

Dijsselbloem gaat ‘nadenken’ over uitstel Wft-examens

Minister Jeroen Dijsselbloem heeft aangegeven na te denken over een verlenging van de overgangsperiode voor de Wft-examens tot 1 januari 2017. Dat zegt de woordvoerder van de minister tegen amweb. Dijsselbloem zegt wel te gaan kijken naar de exacte invulling van de hardheidsclausule, maar wil over de extra verlenging nog ‘nadenken’. 

Het ministerie reageerde op de twee moties van Aukje de Vries die dinsdag door de meerderheid van de Tweede Kamer zijn geaccepteerd. Zo moet er volgens de Tweede Kamer een hardheidsclausule komen voor schrijnende gevallen en moet de overgangsperiode verlengd worden met een jaar. Dijsselbloem hoeft deze moties echter niet per se uit te voeren.

De minister laat via zijn woordvoerder weten dat hij binnenkort terugkomt op de verlenging. Dijsselbloem heeft in het verleden getoond geen voorstander te zijn van een verdere verlenging van de overgangsperiode dan de huidige drie extra maanden. Naar alle waarschijnlijkheid komt hij hier nog voor het zomerreces terug bij de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel