nieuws

Delta Lloyd dekt opnieuw deel langlevenrisico af

Branche

Delta Lloyd dekt opnieuw deel langlevenrisico af

Delta Lloyd heeft opnieuw een transactie afgesloten met Reinsurance Group of America (RGA) om het langlevenrisico op de Nederlandse levensverzekeringsportefeuille te beperken. Net als vorig jaar gaat het om € 12 miljard.

Het contract verlaagt de financiële gevolgen van een stijging van de levensverwachting van de polishouders, indien die hoger is dan eerder werd voorzien. De duur van het contract is 8 jaar en de waarde van de onderliggende verplichtingen is circa € 12 miljard. Het contract is rechtstreeks met RGA afgesloten en start met terugwerkende kracht per 1 januari 2015.

Balans versterken
Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa: “Dit is de tweede keer dat Delta Lloyd een deel van het langlevenrisico heeft overgedragen aan de herverzekeringsmarkt. Beide transacties, de eerste was in 2014, volgen uit ons solide en efficiënt kapitaalbeheer. Wij onderzoeken voortdurend manieren om onze kapitaalstructuur te optimaliseren en onze balans te versterken; door middel van onze productmix, risicoacceptatie en optimalisatie van onze activa en transacties, zoals we vandaag bekend hebben gemaakt.”

Het vorige contract met RGA werd op 1 januari 2014 gesloten en heeft een duur van zes jaar.

Reageer op dit artikel