nieuws

Branche speculeert nog niet op uitstel examens

Branche

De motie over het uitstel die in de Tweede Kamer werd aangenomen heeft op korte termijn niet tot een grote terugval van het aantal inschrijvers bij de opleiders geleid. Uit een rondgang van am bij opleidingsinstituten blijkt dat verzekeraars en adviseurs niet speculeren op uitstel en gewoon hun examens maken.

De cijfers bij Hoffelijk Financieel lopen niet terug, laat directeur Wesley van ’t Hof weten. “Wij hebben opdrachtgevers met een strakke planning. Zij willen ook naar de klant laten zien dat ze er klaar voor zijn. Hetzelfde geldt voor het serieuze intermediair. De grote partijen zeggen ondanks het mogelijke uitstel: wij doen het gewoon. Sommige koersen zelfs op 1 juli of 1 september.”

Bij Lindenhaeghe lijkt de toestroom ook niet af te wijken van de gebruikelijke, zegt marketing manager Patrick Eijbersen. “We gaan richting de zomer, dan is er per definitie minder vraag naar examens vanwege de vakantie. Het momentum zal zichtbaar worden als de minister de motie aanneemt.”

Chris Baelemans, directeur van de opleidings- en examencombinatie Dukers & Baelemans en Welten Opleidingen, zegt als enige wel een kleine terugloop te zien. “Dat zit met name aan de kant van het intermediair. Banken en verzekeraars hebben interne deadlines, daar gaan ze niet van afwijken. Maar mensen die al met weerstand en angst het examen maken, gaan even afwachten. Bovendien komt de zomer eraan, velen tillen het nu ook over de zomer heen.”

Reageer op dit artikel