nieuws

Bianca Tetteroo treedt toe tot Achmea-bestuur

Branche

Bianca Tetteroo treedt toe tot Achmea-bestuur

Bianca Tetteroo (46) is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Zij wordt per 15 juni 2015 verantwoordelijk voor pensioenen en levensverzekeringen, vermogensbeheer en Achmea Bank.

Tetteroo is sinds 2012 voorzitter van de divisie Pensioen & Leven van Achmea. Met haar benoeming in de Raad van Bestuur vervult zij de vacature die is ontstaan door het recente vertrek
van Danny van der Eijk.

Trots
Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Bianca brengt bijna twintig jaar ervaring in de financiële sector mee. De afgelopen jaren heeft ze uitstekend leidinggegeven aan de divisie Pensioen & Leven in een turbulente periode en een complex maatschappelijk speelveld. Ik ben er trots op dat we iemand met haar staat van dienst, die bovendien uit onze eigen organisatie komt, in de Raad van Bestuur mogen verwelkomen.”

Geen quota
In een recent interview met am:magazine repte Willem van Duin nog niet over de benoeming van Tetteroo. Wel zei hij toen: “Diversiteit staat hier al jaren op de agenda. Wij hebben heel goede vrouwelijke kandidaten klaarstaan in de laag onder de Raad van Bestuur. Ik zou het toejuichen als er een vrouw in de Raad van Bestuur komt. Maar wat mij betreft gebeurt dat altijd op basis van kwaliteit. Ik ben tegen quota, ik ben voorstander van kwalitatief geschikte mensen.”

Accountant
Tetteroo – opgeleid tot registeraccountant en bedrijfskundige – begon haar loopbaan in 1988 bij accountantskantoor Mazars. In 1996 deed zij haar intrede in de financiële sector bij het
toenmalige Fortis. In 2009 maakte ze de overstap naar Achmea, waar ze financieel directeur werd van pensioenuitvoerder Syntrus Achmea. Sinds begin 2012 is ze voorzitter van de
divisie Pensioen & Leven. Tetteroo stond begin dit jaar nog op de derde plaats van de am: top 50 powervrouwen. Zij moest alleen Ingrid de Graaf (RvB Delta Lloyd) en Karin Bergstein (RvB ASR) boven zich dulden.

Zeskoppig
De Raad van Bestuur van Achmea bestaat per 15 juni 2015 uit Willem van Duin (voorzitter), Roelof Konterman (vicevoorzitter), Huub Arendse (CFO), Henk Timmer (CRO), Jeroen van Breda Vriesman en Bianca Tetteroo. Over de situatie van Van Breda Vriesman is nog altijd geen duidelijkheid. Hij legde zijn functie in september 2014 tijdelijk neer omdat het Openbaar Ministerie een onderzoek is gestart naar de fiscale constructie rondom de huur van de Achmea Health Centres in 2007.

 

 

Reageer op dit artikel