nieuws

Bezoekers amweb geen voorstander van uitstel Wft-examens

Branche

Bezoekers amweb geen voorstander van uitstel Wft-examens

Een kleine meerderheid van de bezoekers van amweb heeft zich in de peiling niet geschaard achter het voornemen van de Tweede Kamer om de examentermijn uit te stellen naar 1 januari 2017. Zij vinden het oneerlijk voor mensen die de papieren al binnen hebben.

Van de ruim 900 stemmers op de peiling zei 60% dat uitstel niet goed zou zijn, omdat het de mensen die hun examens al gehaald hebben benadeelt. De overige groep (40%) vindt het uitstel een goede zaak, ook omdat de sector zich in de lobby weer eens duidelijk laat zien. Maar blijkbaar is er toch een meerderheid die uitstel een verkeerd signaal zou vinden. Deze groep maakt zich ook zorgen over de termijn waarop zij hun PE weer moeten halen, die zouden zij ook graag uitgesteld zien als de minister akkoord gaat met het verschuiven van de overgangstermijn.

Beloningsbeleid
De nieuwe poll gaat over de beloningen die CEO’s van verzekeraars verdienen. Rik Grashoff, Tweede Kamerlid van Groen Links, opperde dat twintig keer het minimumloon (ruim € 370.000) een prima salaris zou zijn voor de bestuursvoorzitter van een verzekeraar. Velen in de branche zitten daarboven. Jos Baeten (ASR) verdient bijvoorbeeld € 520.000, Niek Hoek (inmiddels vertrokken topman van Delta Lloyd) kreeg in 2014 € 800.000 vast salaris en het basissalaris van NN Group CEO Lard Friese werd zelfs verhoogd tot bijna € 1,2 mln. Hoeveel vindt u dat de CEO van een verzekeraar verdient? Stem!

[poll9]

Reageer op dit artikel